CPL beltéri ajtók

CPL ajtó
A CPL (Continuously Pressed Laminates) technológiával készült ajtók felülete egy 5mm vastag nagy szilárdságú laminált MDF lap, amire gyártáskor egy karc-, hő- és vegyszerálló melamin-akril fóliát préselünk. Az ajtó belseje egy méhkas szerűen rácsozott papírácsból készül, ami egyben csökkenti az ajtólap súlyát és növeli a szerkezeti szilárdságát is.

A tokot ugyanezekből az anyagokból gyártjuk hozzá és kérés szerint azonos vagy eltérő mintával fedjük. A tokra körben szilikongumi tömítés kerül, ami csökkenti vagy a küszöbbel együtt megszűnteti a huzatot. A CPL ajtók készülhetnek tolóajtó kivitelben is, falba és fal előtt tolható kivitelben is gyártjuk őket.

A CPL beltéri ajtók képviselik a középmezőnyt a kínálatban, valamivel drágábbak mint a dekorfóliás ajtók, szabadon méretezhetők és az elérhető minták száma is jóval nagyobb. Könnyen tisztítható, karcálló felületük ajánljuk bárkinek aki hosszú ideig értékálló ajtót szeretne otthonába; kisgyermekes családosoknak, otthonukban háziállatot tartóknak pedig ideális megoldás.

Felület típusok

CPL tele beltéri ajtó
Szicília ajtó

CPL tele beltéri ajtó

A teli vagy tömör kivitelű CPL ajtók felülete egy darab osztatlan lapból készül, az ajtólap mintája vízszintes vagy függőleges szálirányú lehet.

CPL intarziás beltéri ajtó
Szidón ajtó

CPL intarziás beltéri ajtó

Az intarziás CPL ajtók felülete derékszögű négyszögekből áll, amiket egymáshoz képest elforgatva stílusos, esztétikus mintázatot lehet kialakítani.

CPL acélcsíkos beltéri ajtó
Gordion ajtó

CPL acélcsíkos beltéri ajtó

Az alucsíkkal díszített CPL ajtó elegáns része lehet otthononunknak vagy az irodának. A teli vagy intarziás ajtólapba 1 cm széles fém vagy egyéb dekor anyagú díszcsíkok kerülnek, ezzel megtörve az ajtólap egysíkúságát.

CPL rátétléces beltéri ajtó
Torinó III. ajtó

CPL rátétléces beltéri ajtó

A rátétléces beltéri ajtók felületére az ajtólap síkjából kiemelkedő díszlécek kerülnek. A rátétléc nem érhet végig az ajtó szélességén, mert az akadályozná az ajtó kinyítását és becsukását. Az ajtóra bármilyen színű, akár egyenként eltérő lécek is kerülhetnek.

CPL vázkeretes beltéri ajtó
Mekka VI. ajtó

CPL vázkeretes beltéri ajtó

A vázkeretes ajtón az ajtóbetétet keretbe foglaló négyszögletes elemek tartják össze, a betétre pedig rátétlécek kerülnek. Az ajtólapban elhelyezett betét formája nem lehet íves, a CPL felület erre alkalmatlan. A keretet alkotó lapok mintája lehet vízszintes vagy függőleges szálirányú, a betétre kerülő lécek színe is lehet azonos vagy elétrő.

CPL edzett üveges ajtó
Borneó ajtó

CPL edzett üveges ajtó

Az edzett üveges ajtókban egy 8 mm vastag edzett biztonsági üveg található, ezért könnyen kialakítható vele a világos belső tér. A vázkeretes és kisüveges beltéri ajtókkal szemben az üveg az ajtó teljes magasságát átérheti, ”kettévágva” az ajtólap síkját. Széles választékból választható üvegminta az Ön igényei szerint.

 

Színek és minták

A CPL beltéri ajtókra préselt fóla mintája a valódi fa erezetét és színét élethűen adja vissza, nem kelt "mű" érzetet. A szálirány kívánság szerint lehet vízszintes vagy függőleges, egyes ajtótípusokon egyszerre mindkettő is; az intarziás felületeket például váltakozó szálirányú mintákkal alakítjuk ki. Az ajtólap és a tok felülete általában azonos mintájú, de el is térhet egymástól az Ön kívánsága szerint. Az alábbi színekben gyártjuk ajtóinkat:


Érdemes tudni!