Furnér beltéri ajtók

Furnér ajtó
A fafurnér ajtók kézi megmunkálású tömör fából készülnek. Az ajtólaphoz először megfelelő faanyagot válogatnak, majd a ragasztással kialakított szerkezetet több munkafázison keresztül (marás, csiszolás, pácolás, lakkozás stb...) formálják a megrendelő igényei szerint.

Készülhetnek egy- vagy kétszárnyas lengő-, harmonika- vagy tolóajtó kivitelben is, lehetséges falba és fal előtt tolható kialakítás is. Méret, szín és felépítés szempontjából szinte korlátlan lehetőségek közül válogathat: készülhet többféle, akár egzotikus faanyagból is; íves formák, különleges, eredeti felülettervek is megvalósíthatók

A tokozáshoz az ajtólappal megegyező faanyagot használunk, amire körben szilikongumi tömítés kerül, ami csökkenti vagy - küszöbbel együtt - megszűnteti a huzatot.

Az egyedi gyártás és a felhasznált anyagok miatt ezeknek az ajtóknak a gyártási ideje hosszabb és áruk is magasabb, mint a tömegesen készített CPL vagy dekor ajtóké. Cserébe a fafurnér beltéri ajtók a legjobb minőségű nyílászárók, értékálló és esztétikus részei otthonának. Minden darabot egyedileg gyártunk, aprólékosan követve az Ön elképzeléseit.

Felület típusok

 

Mivel bármilyen kialakítás elképzelhető, ezért alább csak néhány példát mutatunk Önnek. Választhat ezek közül is, de nincsen korlátok közé szorítva, az Ön ajtói pontosan olyanok lesznek, amilyennek elképzeli őket.

Színek és minták

A furnér ajtók valódi, tömör fából készülnek, így a felület színét és mintázatát nem egy fedő fólia, hanem a felhasznált faanyag adja. A szálirány kívánság szerint lehet vízszintes vagy függőleges, egyes ajtótípusokon egyszerre mindkettő is; az intarziás felületeket például váltakozó szálirányú mintákkal alakítjuk ki. Az ajtólap és a tok felülete általában azonos mintájú, de el is térhet egymástól az Ön kívánsága szerint.


Érdemes tudni!